Козельщинський Будинок дитячої та юнацької творчості

Меню сайту

Запрошуємо до участі у районному етапі (заочному) Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край»!

Районний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край» проводиться у березні 2016 року.

До участі запрошуються учні (вихованці) навчально-виховних закладів району за трьома віковими категоріями: І – 6-10 років; ІІ – 11-15 років; ІІІ – 16-18 років. Конкурс передбачає особисту першість з кожного розділу. Конкурс проводиться за такими розділами: 1. Декоративно-ужиткове мистецтво: - художнє різьблення по дереву, -гончарство та художня кераміка, - художнє плетіння, ткацтво; -вязання спицями, гачком; - витинанка, - художня вишивка, - народна лялька, - м’яка іграшка, -писанкарство, - вироби з тіста, - вироби з шкіри, -декоративний розпис та народний живопис, -бісероплетіння, -паперова пластика та орігамі, - вироби з соломки, -ізонитка, -лозоплетіння, -вироби з природних матеріалів, -інші техніки виконання; 2. Образотворче мистецтво : -графіка, -живопис, -батик. Конкурсні роботи приймаються до 31 березня 2016 року за адресою: Козельщинський Будинок дитячої та юнацької творчості, вул.Радянська,89, смт. Козельщина.

 

Зимові канікули - пора розваг, відпочинку, творчості.  Під назвою «Острів Різдва» пройшов цього року  традиційний конкурс, у якому взяли участь гуртківці та учні шкіл району. Малюнки, різдвяні атрибути, композиції, виконані в різних техніках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, відзначились оригінальністю та майстерністю, а також показали високий рівень творчих здібностей юних обдарувань.   Виставку «Острів Різдва», на якій було представлено більше 70 дитячих робіт, відвідали діти та дорослі, жителі селища та району. Напередодні свята її мали змогу оглянути у фойє районної державної адміністрації представники органів державної та виконавчої влади, голови сільських громад, педагогічні колективи шкіл

    На осінніх канікулах Козельщинський Будинок дитячої та юнацької творчості організував екскурсійну поїздку до Полтави.

…День був похмурим, і, здавалось, не обіцяв нічого особливого. Але згодом, подолавши чималий відрізок шляху по вулиці Монастирській, ми затамували подих: перед нами відкрився витончений архітектурний ансамбль Хрестовоздвиженського монастиря. Обнесений кам’яним муром, він дещо нагадував фортецю. Італійський  стиль архітектури, доповнений елементами українського бароко, гармонійний та вишуканий…Далі відвідали підземний храм із усипальницею, піднялися на дзвіницю висотою 55 метрів, звідки розкинувся чарівний краєвид осінньої Полтави.

   Собор був побудований ще на початку 18 століття на кошти відомого представника козацької старшини Василя Кочубея. За історичними джерелами у 1709 році в монастирі містився штаб шведського короля Карла ХІІ напередодні вирішальної битви з військами Петра І, названої Полтавською.

    Відвідування державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви» та Сампсонівської церкви доповнило яскраві враження дітей і дорослих про історичне минуле нашого краю.

14 жовтня 2015р.педагоги, вихованці БДЮТ та батьки відвідали Свято-Покровську церкву у с.Мануйлівка Козельщинського району.  Дізнались про  історію будівництва храму, ознайомились із історичною довідкою свята Покрови Пресвятої Богородиці, що вважається «Козацькою Берегинею».

 

 

  У літній період в БДЮТ працював клуб любителів англійської мови «Funny English».  Діти мали змогу познайомитися з життям диких тварин, адже саме це було темою роботи цьогорічного клубу. У ході занять вихованці дізналися багато цікавих фактів про диких тварин, а також зуміли втілити свої знання та творчі навички у проекті міні зоопарку «Amazing zoo». Але ж неможливо вивчати дику природу не побувавши на ній. Тож, за покликом джунглів,  вихованці виїздили до річки, на луки, де грали в ігри, відпочивали, заводили нових друзів. Разом з іншими гуртками любителі англійської мови ходили на екскурсії до пожежної частини, лікарні. А по закінченню роботи над проектом «Amazing zoo» діти отримали нагороди «визначний дослідник». Тож клуб  любителів англійської мови бажає всім яскравого літа та позитиву. See you in September!!!

 

Під час шкільних літніх канікул Будинок дитячої та юнацької творчості відвідали учні Мануйлівської школи Козельщинського району та Іванівської школи Кобеляцького району. Школярі ознайомилися із виставкою виробів та малюнків (завідувач відділом декоративно-прикладного мистецтва Ілющенко Ю.І.),експонатами під час екскурсії до музею етнографії БДЮТ (завідувач музеєм Бутенко О.В.).  Далі діти та вчителі відвідали духовну перлину –Козельщинський монастир Різдва Пресвятої Богородиці.

    Для вихованців гуртків Будинку  дитячої та юнацької творчості було організовано екскурсію в природу з відвідуванням храму пророка Іллі в селі Лутовинівка Козельщинського району.

      

     

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає зробити їх дитинство щасливим. Так, Козельщинським Будинком дитячої та юнацької творчості спільно із Козельщинським районним  Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (директор Колісніченко Ю.Ю.) 2 червня 2015 року у селищному парку було проведено захід до Міжнародного Дня захисту дітей «Хай щастю дитини не буде кінця!». Проведено різноманітні розважальні ігри, конкурс-естафету на найкращий малюнок на асфальті. Учасникам, якими стали  молодші школярі Козельщинського НВК, вручено заохочувальні призи-подарунки. Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю країни.

 

        

22 травня 2015 року група паломників в кількості 29 чоловік з Будинку дитячої творчості вирушила в поїздку із Козельщини до урочища Кип’яче, що на Житомирщині. До складу групи входили вчителі району, які ведуть уроки з християнської етики, працівники установ та організацій селища, сусідніх районів.

 Така традиція в нашому позашкільному закладі склалася давно. По закінченню навчального року вирушаємо до православних святинь України.

 Цього року ми відвідали чоловічий монастир Казанської Божої Матері, відкритий у 1918 році, побували на Божественній Літургії, після чого хресним ходом відправились до могили уб.ігумена Костянтина. Ігумен Євстратій із братією відслужили панахиду.

 ….Витончені звуки долинали звідусіль. Небесний спів пташиного хору ніби доповнював тихий спів монахів за упокій мучеників обителі, яких було вбито у 1921 році. Далі ми відвідали цілюще джерело на території монастиря, який дарує людям зцілення. У жіночому монастирі Афонської Божої Матері вклонилися святиням, відвідали монастирську трапезу, іконну лавку, цілюще джерело священика Кіпріана та муч.Іустинії, набравши святої води попрямували до скита в честь преп.Силуана Афонського. Дерев’яна церковка, збудована на 12 каменях, які привезені із Св.Гори Афон, та неймовірно холодне джерело, розташоване в сосновому лісі, радо нас прийняли в свої обійми.

 Втомлені, але оновлені душею, ніби заново народжені, з миром в серці, поверталися ми додому. Кожен роздумовував про своє, але, мабуть, у кожного була єдина думка про велич і красу Божого світу, віру православну та зміст життя на землі.

15 травня 2015 р. вихованці Козельщинського БДЮТ відвідали Полтавський художній музей ім. Миколи Ярошенко. Діти були вражені красою картин, представлених в музеї. Вихованці мали змогу познайомитися з роботами Григорія Мясоєдова, Івана Мясоєдова, Петра Верещагіна, Володимира Казанцева, Катерини Білокур та ще багатьох відомих художників. Найбільше дітям сподобався залі ім. Саші Путрі, маленької художниці, життя якої обірвалося на 11-му році, але залишилося в її 2279-ти чудових малюнках. Діти прониклися простотою та духовністю її робіт. Особливо вихованців сколихнула історія  життя дівчинки, яка мала такий великий талант та відкрите серце.

Вихованці також побували в зимовому саду на другому поверсі музею, де ознайомилися зі скульптурами студентів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Діти зуміли на власні очі побачити як звичайний матеріал може перетворитися на витвір мистецтва, на те, що розповідає цілу історію і заворожує нею свого слухача.

Загалом, творчі вихованці Козельщинського БДЮТ почерпнули натхнення від такої неймовірної подорожі, назавжди поселивши в серці любов до прекрасного.

 

Вихованці Козельщинського БДЮТ взяли участь у І (районному) етапі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», представивши літературно-музичну композицію «Шість кроків до здорового способу життя»

 

 18 лютого 2015 року відбулася творча презентація гуртків БДЮТ у Оленівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Концертну програму представили вихованці вокальної студії «Первоцвіт» (керівник: Роща О.М.), театралізовану постановку – вихованці гуртка англійської мови (керівник: Соловйова Р.В.). Школярі мали змогу переглянути яскраву виставку творчих робіт та малюнків вихованців гуртків образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (завідувач відділом декоративно-прикладного мистецтва: Ілющенко Ю.І.)

Старшокласники ознайомилися із презентацією матеріалів музею етнографії БДЮТ (завідувач музеєм: Бутенко О.В.).

 

    З 12 по 16 січня 2015 року у Будинку дитячої та юнацької творчості проходив Тиждень дитячої творчості. Діти брали участь у багатьох цікавих заходах, таких як: «Конкурс на виготовлення кращої годівнички», «Творчі звіти картингістів», «Зустріч із умілицею Малецькою Н.І.», «Виставка-конкурс «Барвистий світ домашніх улюбленців».

 
 
Під час осінніх канікул вихованці БДЮТ відвідали жительку Козельщини Марію Герасимівну Фесюру, яка поділилася з дітьми своїми спогадами про тяжке дитинство, що припало на роки Вітчизняної війни. Діти завітали з гостинцями, побажали бабусі доброго здоров’я. Марія Герасимівна наголосила дітям на важливих якостях, що мають найбільше значення у житті кожної людини - скромність, добропорядність, чесність.
 
 
 
 

Осінні канікули – чудова пора зробити відпочинок у навчанні. Зазвичай діти чекають від канікул чогось цікавого, пізнавального, хочуть отримати нові враження. 30 жовтня 2014 року керівники гуртка «Образотворче мистецтво», художньої студії «Палітра» та гуртка «Бісероплетіння» Козельщинського БДЮТ організували для своїх вихованців екскурсію до міста Кременчука у міську художню галерею. Саме цього дня було закриття виставки картин учнів Мистецької школи “Око” та персональної виставки художниці Оксани Бойко. На виставці було представлено 100 робіт художниці. Усі вони сповнені теплоти та чуттєвості, відображають ліричну натуру жінки-митця. Дітям дуже сподобались і роботи учнів мистецької школи. Більш як 50 авторів представили розмаїті за жанрами й технікою виконання твори. Діти залишали картинну галерею з приємним враженням від побаченого та почутого. А в картинній галереї готується нова виставка. Тож, шановні любителі мистецтва, радимо і вам відвідати Кременчуцьку міську художню галерею.


 

Випускники позашкільного закладу  2014 року ––

 Тристан Марина та Безхлібна Анастасія, члени художньої студії «Палітра» Козельщинського Будинку дитячої та юнацької творчості, успішно склали кваліфікаційні іспити та отримали

свідоцтва про позашкільну освіту встановленого зразка.

  


 


 

     29 квітня в актовому залі Козельщинського НВК відбулася презентація робіт вихованців Козельщинського Будинку дитячої та юнацької творчості. Для глядачів, серед яких були учні 6-8, а також 2-х класів зі своїми учителями, були представлені персональні виставки  обдарованих  вихованців БДЮТ, а також кращі роботи дітей, які виконані у 2013-2014 навчальному році.

  

  



 

           

 

        Традиційний конкурс-захист рефератів з історії рідного краю, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва відбувся цього року 19 лютого 2014 року у Будинку дитячої та юнацької творчості. Виступи,  реферати та презентації оцінювало поважне журі у складі: директора БДЮТ Ніни Григорівни Калашник, історика-краєзнавця, члена Національної спілки журналістів України Григорія Дмитровича Сердюка та народного умільця Василя Гавриловича Онищенка (с.Чапаївка). Звучали цікаві та глибокі за змістом захисти пошукових робіт вихованців: «Бісерне диво рукодільниць Козельщинського краю», «Майстриня рідного краю Срипник Надія Олександрівна», «Хорішківська земля талантами багата», «Розвиток ковальства у Козельщинському районі», «Творчість народної майстрині Нової Галещини Олени Ромазан», «Козельщинський монастир Різдва Пресвятої Богородиці», «Мистецьке надбання художника Івана Дряпаченка» та інші. За результатами оцінювання 11-ох виступів визначені переможці: перші місця розділили між собою Тристан Марина (художня студія «Палітра») та Стрижак Юлія (гурток «Художня вишивка» на базі Задовжанської ЗОШ), другі – Бурик Віталій (гурток «Біблйна історія та християнська етика» БДЮТ) та Шабельник Аліна (гурток «Образотворче мистецтво» на базі Бреусівської ЗОШ), третє місце – у Коробченко Єлизавети, Корсун Анастасії (творче об’єднання з декоративно-прикладного мистецтва на базі Оленівської ЗОШ) та Дуганець Аліни (гурток «Народний умілець» на базі Хорішківської ЗОШ).  


                                                                               


 
         

 
       22 січня 2014 року   відбувся  святковий концерт «Різдвяна зустріч» у актовому залі дитячої музичної школи, за участю ансамблю «Благовіст» психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, змішаного хору Полтавської місіонерської духовної  семінарії (регент: Анна Касьян) та чоловічого хору Полтавської місіонерської духовної  семінарії (регент: Борис Лєбєдєв), ансамблю викладачів  «Глорія»  Козельщинської дитячої музичної школи (керівник: Тетяна Крамаренко).

   

                      



 

      

        

       
 

             23 жовтня 2013 року  на базі Козельщинського Будинку дитячої та юнацької творчості, з метою удосконалення та підвищення фахової майстерності  педагогів шкіл району, які ведуть курси духовно-морального спрямування,  відбулося засідання круглого столу з теми «Співпраця школи і церкви  – найважливіша складова в роботі по формуванню духовності дітей та молоді».

   В обговоренні питань круглого столу взяли участь Чурляєва К.М. – методист РМК відділу освіти, сім'ї та молоді, о.Богдан (Матвіїв) – благочинний Козельщинського округу, Берднікова В.П. – психолог Козельщинського НВК, Михайлець Ж.Г. – учитель  «Біблійної історії та християнської етики» школи № 18  м.Полтави,  методист Полтавської єпархії,  Калашник Н.Г. –  директор Козельщинського БДЮТ, Сьомик В.Д. – заступник директора з виховної роботи, керівник гуртка «Біблійна історія та християнська етика» Мануйлівської ЗОШ І-ІІІ ст., Оснач Т.В.  – керівник гуртка  «Християнська  етика  в  українській  культурі»  Бреусівської  ЗОШ  І-ІІІ ст.

   На засіданні круглого столу учасники розглянули питання психічного здоров’я молоді та підлітків, форми співпраці освітніх закладів і єпархії, відбувся обмін досвідом роботи педагогів освітніх закладів з даної теми.

   На завершення засідання були вироблені спільні рекомендації.

                                                                                                       

   16 жовтня 2013 року вихованці та педагоги Козельщинського БДЮТ провели творчу зустріч у Пригарівській школі І-ІІІ ступенів.
          Обдаровані школярі Тристан Марина, Раджабова Маргарита, Безхлібна Анастасія презентували власні творчі роботи, які були відзначені як найкращі на районних і обласних виставках та конкурсах з декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Учні школи ознайомилися із новітніми техніками, що були представлені у дитячих роботах вихованців БДЮТ.
           Пізнавальну інформацію почерпнули діти та дорослі під час презентації музейних матеріалів, що відбулася з використанням комп'ютерних технологій.
      

 
      
     



 

        6 вересня 2013 року у Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося традиційне свято «День відкритих дверей» за участю вихованців позашкільного закладу, Козельщинського дитячого садка «Дзвіночок», учнів загальноосвітніх шкіл району.

         Присутніх вітали із початком навчального року запрошені гості: представники районної та обласної державної адміністрації  (Т. О. Бутенко, В. М. Пилипенко), відділу освіти, сім’ї та молоді Козельщинської РДА (А.П.Гаврилець, К.М. Чурляєва).

         Яскравими були виступи вокального колективу «Натхнення»  БДЮТ (керівник Пошенко В. С.)  та танцювального колективу  «Ангаш» районного Будинку культури.

         Учасники заходу оглянули виставку творчих робіт вихованців та панораму методичних розробок педагогів БДЮТ.

         Вихованці клубу картингу  (керівник  Кравченко М. І.) продемонстрували  нагороди, отримані на обласних та республіканських змаганнях.

         Директор закладу Н. Г. Калашник привітала обдарованих вихованців  із високими результатами на обласних та Всеукраїнських заходах, гостинно запросила всіх бажаючих до позашкільного закладу, де кожен може обрати справу до душі.  

        





 

 

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz